Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Επίθεση ασφαλιτών σε δασκάλους!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
             Π.Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ                                                           25/1/2011



Προς: Τα μέλη του Συλλόγου
           Το Δ.Σ. της ΔΟΕ
           Τα ΜΜΕ


                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ


Την Τρίτη 25/1/2011 επισκέφτηκε το συγκρότημα των ειδικών σχολείων στο Αιγάλεω, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, η υπουργός Λούκα Κατσέλη για να μοιράσει τετράδια και παιχνίδια στους μαθητές. Από τη στιγμή που το πληροφορηθήκαμε εκφράσαμε την αντίθεσή μας και αποφασίσαμε να οργανώσουμε παράσταση διαμαρτυρίας.
Θεωρούμε πως είναι τουλάχιστον προκλητικό η Υπουργός της Τρόικα και του ΔΝΤ την εποχή των περικοπών στη χρηματοδότηση των σχολείων και όταν 200 χιλιάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι εκτός εκπαίδευσης να επισκέπτεται ένα σχολείο που έχει τεράστια προβλήματα με ελλείψεις βοηθητικού προσωπικού και υποδομής για να μοιράσει «χάντρες» και «καθρεφτάκια». Η ειδικά αγωγή δεν έχει ανάγκη από «δωράκια» αλλά από ουσιαστική χρηματοδότηση.
Υλοποιώντας την απόφαση του ΔΣ βρεθήκαμε στο χώρο του σχολείου με πανό για να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας. Η διαμαρτυρία ήταν προσεκτική και πραγματοποιήθηκε για ελάχιστο χρόνο και στον προθάλαμο του σχολείου για μα μην δημιουργηθεί πρόβλημα στα παιδιά.
Η συνέχεια γράφτηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου όπου είχε στηθεί ένα σώου με ομιλίες του Δημάρχου, της Αντιδημάρχου και της Υπουργού για το πόσο καλή και ευαίσθητη είναι η Υπουργός και η πολιτική της κυβέρνησης.
Όταν τέλειωσαν οι ομιλίες εκπρόσωποι του συλλόγου μας, ζήτησαν να πάρει για λίγο το λόγο και ο Πρόεδρος του Συλλόγου, για να δεχτούν ξαφνικά και χωρίς λόγο επίθεση από αστυνομικούς με πολιτικά μέσα στην αίθουσα και μπροστά στα παιδιά.
Καταγγέλλουμε:
Ø    Την επίθεση και τον προπηλακισμό από ασφαλίτες μέσα στο χώρο του σχολείου που δέχτηκαν οι εκπρόσωποι μας Σάμιος Παναγιώτης πρόεδρος του Συλλόγου και  Βαϊνάς Παντελής μέλος του ΔΣ και Αιρετός στο Γ΄ΠΥΣΠΕ.
Ø    Το απαράδεκτο σώου «τύπου Φρειδερίκης» που στήθηκε από το Δήμο του Αιγάλεω και την Υπουργό και μετέτρεψε τους μαθητές των ειδικών σχολείων σε χειροκροτητές της κυβερνητικής πολιτικής.
Ζητάμε από το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πάρει θέση και δηλώνουμε πως οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης του ΔΝΤ θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου