Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ / ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ[Βγες έξω, σύντροφε! Ρίσκαρε 
Τη δεκάρα, που ούτε δεκάρα πια δεν είναι 
Τον τόπο για ύπνο που πάνω του πέφτει η βροχή
Και της δουλειάς τη θέση που αύριο θα χάσεις! … 

 … Σαν ξέρεις πως δεν έχεις τίποτα να χάσεις 
Όπλα αρκετά οι αστυνόμοι τους δεν έχουν! 
Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου!  

 Μπ. Μπρεχτ ]


ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΟΛΟΙ / ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ
26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ


Αύξηση ωραρίου, νέα μείωση στους μισθούς πείνας και στα επιδόματα εξαθλίωσης, αύξηση των ημερών εργασίας σε 6 τη βδομάδα, 13 ώρες δουλειά την ημέρα - 78 ώρες τη βδομάδα, κατάργηση αποζημιώσεων για απολύσεις, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, καταλήστευση του εφάπαξ, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67, μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις, κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, νέες έκτακτες εισφορές, μαζικές απολύσεις στο δημόσιο …

Τα πάντα μπαίνουν στο αντιλαϊκό σφαγείο που έχει στήσει η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ. ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.) με τους ξένους συμμάχους της (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) προκειμένου να διασφαλιστεί η ανάκαμψη και η υψηλή κερδοφορία  του κεφαλαίου.

Οι κυβερνητικοί εταίροι συνεχίζουν να παίζουν το θέατρο «κλειδώνει - δεν κλειδώνει» το πακέτο των 11,5 δις, προκειμένου να ρίξουν στάχτη στα μάτια και να κρύψουν, ότι ο γενικευμένος πόλεμος, που διεξάγουν σε βάρος του λαού, γίνεται ολοένα και πιο βάρβαρος όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση και τα ζόρια στην αστική διαχείριση.

Το σάρωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, η κοινωνική καταβύθιση,  που συνεπάγεται η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, αποτελούν στρατηγικό στόχο της ελληνικής αστικής τάξης και του πολιτικού προσωπικού που την υπηρετεί, καθώς προετοιμάζουν το έδαφος για τον κύκλο της ανάκαμψης. Δεν πρόκειται για προσωρινού τύπου μέτρα αλλά για στρατηγικές αναδιαρθρώσεις που μετασχηματίζουν το κοινωνικό τοπίο σε βάθος χρόνου και αλλάζουν τους συσχετισμούς δύναμης, φέρνοντας την εργαζόμενη πλειοψηφία πίσω από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα που με αγώνες και αίμα κέρδισε σ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου αιώνα.   
   
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΑΥΤΟΙ

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ –
ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ


Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, ως μακρύ χέρι του συστήματος, κυνηγούν και δολοφονούν ανυπεράσπιστους μετανάστες στοχοποιώντας τους ως υπευθύνους για όλα τα δεινά που έχει επισωρεύσει ο κοινωνικός πόλεμος της άρχουσας τάξης ενάντια στο λαό.  Κάτω από την κρατική ομπρέλα προστασίας των Μ.Α.Τ. ποτίζουν με το φαρμάκι του ρατσισμού και της ξενοφοβίας την κοινωνία. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της εσωτερικής Τρόικας και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης μετατρέπουν την ακροδεξιά ατζέντα σε κατεξοχήν εργαλείο προπαγάνδας και αποπροσανατολισμού του λαού από τις πολιτικές λεηλασίας και εξαθλίωσης που προωθούν.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Γενικός ξεσηκωμός διαρκείας με λουκέτο όλου του δημόσιου τομέα, με καταλήψεις και διαδηλώσεις. Με άμεσο και δημοκρατικό συντονισμό, που θα σπάσει το Γόρδιο Δεσμό που θέτει ο καθεστωτικός συνδικαλισμός. Απέναντι στο δόγμα σοκ των μέτρων των μνημονίων του ΔΝΤ και της ΕΕ οφείλουμε να αναπτύξουμε συγκρουσιακή συλλογική δράση, για να διεκδικήσουμε τον πλούτο που παράγουμε με ένα πολιτικό κίνημα που θα αρνείται το χρέος απαιτώντας τη διαγραφή του και την παύση πληρωμών.

Μ’ ένα πολιτικό εργατικό κίνημα που θα διεκδικεί ολόκληρη τη ζωή και θα μπαίνει φραγμός στη βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε.  Ένα εργατικό κίνημα που θα επιβάλει τη φορολόγηση του πλούτου, την εθνικοποίηση των τραπεζών, την έξοδο από την ΟΝΕ, το Ευρώ και την ΕΕ.

ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!

Με αποφασιστικούς απεργιακούς αγώνες διάρκειας. Με τριήμερη-πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση στην εκπαίδευση την περίοδο της κατάθεσης, που θα επιδιώκει να γενικευτεί σε απεργιακό και αγωνιστικό πρόγραμμα διαρκείας μαζί με άλλους κλάδους του δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα με στόχο:

ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου