Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Αναντίστοιχη των απαιτήσεων της εποχής η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λέσβου



Την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και στην ανάγκη για ένα εκπαιδευτικό κίνημα διαρκείας, δείχνει αυτές τις μέρες το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λέσβου, τουλάχιστον με τους σημερινούς του συσχετισμούς. Στην πρώτη ουσιαστικά  συνεδρίαση του μετά τις κινητοποιήσεις της προηγούμενης περιόδου, αντί να κάνει έναν ουσιαστικό απολογισμό των κινητοποιήσεων στη Λέσβο, αντί να σχεδιάσει την παρέμβαση του για την επόμενη περίοδο, με ευθύνη των ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΕΣΑΚ περιορίζεται στη διαχείριση των επιπτώσεων της κυβερνητικής πολιτικής στο ζήτημα των τοποθετήσεων, μετακινήσεων εκπαιδευτικών κ.λ.π.
Με το πρόσχημα της μη συγκρότησης του προεδρείου του Δ.Σ., αρνήθηκε ουσιαστικά τη λήψη οποιασδήποτε πρωτοβουλίας με σκοπό την εξωστρεφή δράση του συλλόγου όπως είχε αποφασίσει η τελευταία συνέλευση του συλλόγου (ενημέρωση γονέων, εξορμήσεις στην ύπαιθρο κ.α.) και την αξιοποίηση του δυναμικού των συναδέλφων που αναδείχθηκε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις.
Αντ' αυτού οι εκπρόσωποι της ΕΣΑΚ, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ αναλώθηκαν για άλλη μια φορά στο αν η θέση του Αντιπροέδρου ή του Γραμματέα είναι πιο ...ισχυρή. Αφού όλοι τους έχουν απορρίψει από τον περασμένο Ιούνιο τη θέση της ριζοσπαστικής ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ η συγκρότηση να γίνει στη βάση ενός πολιτικού πλαισίου δράσης που θα βάζει σε αγωνιστική ρότα το σωματείο μας, σήμερα τσακώνονται για το μοίρασμα χωρίς όρους και αρχές των θέσεων του προεδρείου του ΔΣ.
Για μας είναι φανερό, πως μια άλλη πορεία, σε αγωνιστική κατεύθυνση του συλλόγου δεν μπορεί να διασφαλιστεί από τον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό που έχει φέρει στην θέση του προέδρο τηςΔΟΕ μέλος της ΔΑΚΕ που έχει καταδικαστεί για ενέργειές του κατά την περίοδο που ήταν Περιφερειάρχης της κυβέρνησης Καραμανλή, ούτε από συνδικαλιστές που παρατάνε τις θέσεις στις οποίες εκλέχθηκαν μεταπηδώντας σε βουλευτικά γραφεία, ούτε φυσικά από παρατάξεις που υποτάσσουν τις δράσεις τους στην κομματική τους γραμμή κάνοντας μέτωπο μόνο με τον εαυτό τους! Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση του Συλλόγου στα χέρια τους. Να συμμετάσχουν μαζικά στις γενικές συνελεύσεις και τις επιτροπές αγώνα για να ανατραπεί αυτή η πολιτική που εξαθλιώνει τις ζωές των εργαζομένων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου