Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Δειλοί, άμοιροι και μοιραίοι αντάμα!

 Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

-Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ

Το απόγευμα της 26ης Μάρτη πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του συλλόγου μας με συμμετοχή 122 μελών, πρωτοφανή αριθμό για τα δεδομένα του συλλόγου μας. Η συντριπτική πλειοψηφία (οι οποίοι ήταν και νεοδιόριστοι/ες) τοποθετήθηκε και ψήφισε υπερ του πλαισίου όπως διαμορφώθηκε από τις προτάσεις της Ριζοσπαστικής Παρέμβασης και της Α.Σ.Ε. για προκήρυξη της Απεργίας-Αποχής από το σύλλογο μας, και υπέρ της επαναπροκήρυξης της απεργίας αποχής από τη ΔΟΕ.
Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του συλλόγου όμως (ΔΑΚΕ/ΔΗΣΥ/Δίκτυο) μας αντιμετώπισε με έπαρση, υπεροψία, ειρωνία κι απειλές, αρνούμενη να αναγνωρίσει τη φωνή των συναδέλφων/ισσών. Χθες το Δ.Σ., πότε επικαλούμενο καταστατικά τερτίπια και πότε καταφερόμενο ευθέως εναντίον μας, καθώς και όλων όσων αγωνίζονται για την κατάργηση της αξιολόγησης, αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη συνέλευση ως έγκυρη και, αγνοώντας τη συντριπτική πλειοψηφία της βάσης των εκπαιδευτικών, προσπάθησε με όπλα τον τρόμο και τις απειλές να μας «επαναφέρει στην τάξη», πετώντας μας ως κρέας στα σκυλιά της κυβερνητικής επίθεσης.
88 συνάδελφοι/ισσες ψήφισαν υπέρ της προκήρυξης της Απεργίας-Αποχής από το σύλλογο, αλλά για το διοικητικό συμβούλιο αυτό φαίνεται πως δεν είναι αρκετό! Μετά από έντονη πίεση, το Δ.Σ. δέχτηκε να ορίσει νέα συνέλευση, αλλά μετά από 8 μέρες, πάλι επικαλούμενο το καταστατικό, λες και δεν είμαστε σε μια κρίσιμη συγκυρία, λες και δεν υπάρχει διορία για τη συνέλευση των προέδρων της ΔΟΕ, λες και δεν υπάρχει διορία την καταχώριση στοιχείων του σταδίου Β στην πλατφόρμα από τους υπό αξιολόγηση συναδέλφους που αυτή τη στιγμή δεν έχουν καμία κάλυψη!
Καταγγέλλουμε τη μεθόδευση του Δ.Σ. για την ημερομηνία τέλεσης της χθεσινής συνέλευσης, που με πλήρη συνείδηση καθυστέρησε, έτσι ώστε, αφού δεν υπήρχε δυνατότητα λήψης απόφασης, το διάστημα των 8 ημερών για την επόμενη που μπορεί να αποφασίσει (βάση του καταστατικού) βγαίνει εκτός της προθεσμίας 2 Απρίλη, ημερομηνία κρίσιμη και καταληκτική για τη συμπλήρωση του σταδίου Β στην πλατφόρμα. Η δικαιολογία που ακούστηκε από μέλος του ΔΣ «το είχαμε ξεχάσει» σε άλλη περίπτωση θα προκαλούσε γέλιο, αλλά απέναντι στην επώδυνη συγκυρία που ζούμε, μας υποδεικνύει για άλλη μια φορά πως ο κυβερνητικός συνδικαλισμός των παραγόντων και των στελεχών είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις ζωές μας.


Απαιτούμε το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Λέσβου:
1. Να ορίσει την εξ αναβολής συνέλευση έως τις 29/3, καταληκτική ημερομηνία των συνελεύσεων της ΔΟΕ
2. Να καλύψει τις στάσεις εργασίας των απεργών συναδέλφων/ισσων από το ταμείο του συλλόγου
3. Να εκπροσωπήσει στη συνέλευση των προέδρων της ΔΟΕ την άποψη της πλειοψηφίας των συναδέλφων/ισσων όπως εκφράστηκε στην χτεσινή συνέλευση.
Καλούμε όλους και όλες τους συναδέλφους και συναδελφισσες του συλλόγου:
1. Να υπογράψουν υπέρ της προκήρυξης της Απεργίας-Αποχης από το ΣΕΠΕ Λέσβου εδώ, καθώς και υπέρ της επαναπροκήρυξης της Απεργίας-Αποχής από τη ΔΟΕ εδώ
2. Να συμμετέχουν ενεργά στο σύλλογο και στη γενική συνέλευσή του
3. Να καθυστερήσουν όσο περισσότερο μπορούν την συμπλήρωση της πλατφόρμας και να περιμένουν αγωνιστική απόφαση από το σύλλογο και τη ΔΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου