Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΥΣΠΕ!!!!!!!!!!!!

Δήλωση των εκπροσώπων
των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων στο Δ.Σ της ΔΟΕ
Θανάση Αγαπητού 6975308409, Γιάννη Νικολάρα 6974750410

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΉ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ- ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ, ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ.

Η πολιτική των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων και του δραματικού περιορισμού των εργασιακών δικαιωμάτων οδηγούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην απόγνωση και το σχολείο συστηματικά να υπονομεύει τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς και ιδιαίτερα των πιο φτωχών στρωμάτων. Χθες ήταν η λειτουργική  κατάργηση των οργανικών  θέσεων στα Ολοήμερα. Προχθές οι μετρημένες στα δάχτυλα αποσπάσεις, οι μηδενικοί διορισμοί, οι ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών.
Σήμερα!!!!!! Με εμπιστευτική εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας προς τους Περιφερειακού Διευθυντές, (υπογράφει ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος) δίνει εντολή για «υποχρεωτικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών με οργανική θέση ή  που είναι σε διάθεση και πλεονάζουν, σε άλλες σχολικές μονάδες του ίδιου ΠΥΣΠΕ ή άλλου ΠΥΣΠΕ της ίδιας περιφερειακής διεύθυνσης». Μάλιστα οι υποχρεωτικές αποσπάσεις πρέπει να έχουν «ολοκληρωθεί μέχρι 16/9» και είναι για όλο «το τρέχον διδακτικό έργο». Στη συνέχεια λέει πως μέχρι και «ώρα 12 μ.μ. να έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαραίτητα πεδία στο survey» και τονίζει πως θα γίνει συσχετισμός στοιχείων… «πως το αποτέλεσμα του ποσοτικού και ποιοτικού προσδιορισμού είναι αδιαμφισβήτητο και απολύτως δεσμευτικό» και τέλος πως «επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης για τους Δ/ντες/τριες».
   Όπως καταλαβαίνετε συνάδελφοι/ισσες δεν προχωρούν μόνο στην κάλυψη των κενών με κάθε τρόπο, χωρίς καμιά παιδαγωγική ευαισθησία, αλλά προχωρούν αξιοποιώντας και τη δημοσιονομική προσαρμογή σε βίαιη κατάργηση των πιο βασικών και διασφαλισμένων εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Θέλουν να μας κάνουν όλους εξαρτημένους από την εξουσία, περιπλανώμενους, με το φόβο της διαθεσιμότητας και της απόλυσης, διαλύοντας τα κεκτημένα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και νομιμοποιώντας τους μηχανισμούς κινητικότητας διαθεσιμότητας. Φέτος αυτοί που περισσεύουν θα βρουν σχολείο και δουλειά κάπου στην επικράτεια, του χρόνου μπορεί κάποιοι άλλοι να είναι στη θέση τους, αφού αυτοί  δε χρειάζονται και μπορούν να απομακρυνθούν. Δεν είναι σχέδια φόβου και τρομοκράτησης είναι η πραγματικότητα της πολιτικής τους, που ψάχνει «αίμα» για να καλύψει τους στόχους των μνημονίων και των υπογραφών τους με την τρόικα. 150000 λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το 2015 πού θα βρεθούν αν δεν είσαι εσύ ή ο διπλανός σου συνάδελφος που τώρα περισσεύει;
Η εμπιστευτική εγκύκλιος δεν πρέπει να εφαρμοστεί!!!!!! Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να οδηγήσουν την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό στο εκτελεστικό απόσπασμα με στρατιές υπεραρίθμων και μετακινούμενων. Να απαιτήσουμε τώρα να πάρουν πίσω όλες αυτές τις μεθοδεύσεις. Να πιέσουμε τη ΔΟΕ επιτέλους ν’ αφήσει τις εθιμοτυπικές επισκέψεις στους φορείς επιβολής αυτής της πολιτικής και τα λόγια να γίνουν πράξη. Οι μέρες είναι μετρημένες. Ή με τον κόσμο του αγώνα και τη συμπόρευση με τους καθηγητές και τους άλλους εργαζόμενους για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ-ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ή  με τις χαιρετούρες, τις δημόσιες σχέσεις, τις φωτογραφίσεις και τη χλεύη του εργαζόμενου κόσμου.
Ξέρουμε πως κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει. Αυτοί που δεν χρειάζονται, που είναι περιττοί, είναι Σαμαράς - Βενιζέλος και η αβάσταχτη πολιτική των μνημονίων, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ  ΜΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ.    

Αγαπητοί Περιφερειακοί Διευθυντές
Με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων «πρέπει το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013, να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών με βάση τις ισχύουσες διατάξεις και τις εγκυκλίους που έχουν σταλεί.
Μετά τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στα Σχολεία ευθύνης τους, σύμφωνα με τα ανωτέρω, και εφόσον υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, είτε με οργανική θέση είτε σε διάθεση του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου, εφαρμόζονται οι διατάξεις περί υποχρεωτικών αποσπάσεων …αφού προηγουμένως έχει καταταχθεί το πλεονάζον προσωπικό με βάση τις ισχύουσες… Με βάση την κατάταξη αυτή και μετά από αίτηση προτίμησης των πλεοναζόντων  συντάσσονται πίνακες
α) για την απόσπαση σε άλλη σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ίδιας ή άλλης περιοχής μετάθεσης της αρμοδιότητας του ίδιου Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε. με απόφαση του οικείου διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου και
β) για την απόσπαση σε άλλη σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της αρμοδιότητας άλλου Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε. της ίδιας περιφερειακής διεύθυνσης, με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου ανώτερου περιφερειακού συμβουλίου,
και αποσπώνται υποχρεωτικά οι εκπαιδευτικοί το αργότερο μέχρι την Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 \πάτο τρέχον διδακτικό έτος.
Στη συνέχεια πρέπει μέχρι την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013  και ώρα 12:00 μ μ. να συμπληρωθούν όλα τα απαραίτητα πεδία που υπάρχουν στο σύστημα καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Survey) …
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 82 §11 του Ν. 4172/2013 ο ποσοτικός και ποιοτικός προσδιορισμός των κενών θέσεων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, των υπηρεσιακών αναγκών, καθώς και το πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό ανά ειδικότητα και Διεύθυνση εκπαίδευσης γίνεται με βάση την επεξεργασία και τον συσχετισμό των στοιχείων που έχουν καταχωρισθεί με ευθύνη των Διευθυντών Εκπαίδευσης στο survey (άρθρο 7 Ν.3848/2010). Επισημαίνεται ότι το αποτέλεσμα του ποσοτικού και ποιοτικού αυτού προσδιορισμού είναι αδιαμφισβήτητο και απολύτως δεσμευτικό για όλους τους εμπλεκόμενους.
Η Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013, αποτελεί και ημερομηνία επιβεβαίωσης των δεδομένων από τους/τις Διευθυντές/τριες των Σχολείων και, ως γνωστόν, επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης.
Επίσης, στην ως άνω ημερομηνία θα έχει συμπληρωθεί και θα έχει διαβιβαστεί σε έντυπη μορφή και ενυπόγραφα στο Υ.ΠΑΙ.Θ., στη Γενική Διεύθυνση Διοίκησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο πίνακας «ποσοτικού και ποιοτικού υπολογισμού» που θα προωθηθεί στην υπηρεσία σας εντός της εβδομάδας.
Ο Υπουργός
Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου