Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ

Η κυβέρνηση των εντολοδόχων της τρόικα (ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ) σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού, που αποδείχνει τον πανικό που τη διακατέχει απέναντι στους εργατικούς – λαϊκούς απεργιακούς αγώνες, προχώρησε στην κήρυξη της απεργίας – αποχής της ΑΔΕΔΥ (ενάντια στην αξιολόγηση) ως παράνομης και καταχρηστικής με μια κατάπτυστη δικαστική απόφαση με την οποία παραβιάζεται κάθε έννοια κατοχυρωμένου (συνταγματικά) δημοκρατικού απεργιακού δικαιώματος των εργαζόμενων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση αυτή του δικαστηρίου «απαγορεύει» στα μέλη της Ε. Ε. της ΑΔΕΔΥ να επαναπροκηρύξουν την απεργία – αποχή επιρρίπτοντας τους ακόμα και ποινικές ευθύνες.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση συνεχίζει την αντεργατική επίθεση χαρατσώνοντας τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους με τον ΕΝΦΙΑ και όλο το προϋπάρχον φορολογικό πλαίσιο.
Απέναντι σε αυτήν την επίθεση οι εργαζόμενοι το μόνο όπλο που έχουν στα χέρια τους είναι οι ίδιοι οι αγώνες τους που όμως για να είναι αποτελεσματικοί πρέπει να γίνουν οργανωμένα και συντονισμένα. Να είναι αγώνες που θα βάζουν στόχους που θα μπλοκάρουν κομβικά σημεία της επίθεσης κυβέρνησης – τρόικας – κεφαλαίου όπως η αξιολόγηση με στόχο την καθολική ανατροπή της.
Για να αναπτυχθούν όμως αυτοί οι αγώνες πρέπει οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία τους και τις γενικές τους συνελεύσεις. Να ξετινάξουν τις εκλογικές αυταπάτες που παραπέμπουν την ανατροπή από εκλογική σε εκλογική αναμέτρηση.

Μ’ αυτό το σκεπτικό καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της 23ης Σεπτέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στα Κεντρικά Λύκεια (Μυτιλήνη)

και στην έκτακτη Γενική συνέλευση του Συλλόγου την Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη στις 7.00 μ.μ. στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου