Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ....ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ!!!!

Σε νέα ωμή παρέμβαση στη διαδικασία επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων προχώρησε το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο του στις 4/8/2011.
Ούτε λίγο ούτε πολύ δίνει το «δικαίωμα» σε όσους  υποψήφιους δεν έχουν υποβάλλει δηλώσεις προτίμησης ή επιθυμούν την τροποποίηση των αρχικών τους δηλώσεων,  να υποβάλλουν νέες δηλώσεις προτίμησης ύστερα από σχετική πρόσκληση των Διευθυντών Εκπαίδευσης, μετά την ολοκλήρωση του έλεγχου και την κύρωση των πινάκων από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης. Στην πρόσκληση για υποβολή δηλώσεων προτίμησης τάσσεται σύντομη αποκλειστική προθεσμία.

Με άλλα λόγια αφού έχουν πια μαθευτεί «στόμα με στόμα» οι επιλογές προτίμησης των υποψηφίων να μπορούν κάποιοι να αλλάξουν τη δήλωσή τους ώστε να ελεγχθεί άμεσα η όλη διαδικασία επιλογής. Και ταυτόχρονα δίνει το δικαίωμα στους υποψήφιους σχολικούς συμβούλους, και ταυτόχρονα υποψήφιους διευθυντές, που δεν είχαν κάνει δήλωση προτίμησης σχολείων, αφού με βάση άλλες εγκυκλίους του υπουργείου θα αποκλείονταν από τη διαδικασία συμμετοχής στις συνεντεύξεις  των υποψηφίων σχολικών συμβούλων, να μπουν στο παιχνίδι διεκδίκησης θέσεων διευθυντών στα σχολεία.
Μιλάμε για ένα πρωτοφανές αλαλούμ αλληλοσυγκρουόμενων εγκυκλίων στην προσπάθεια του υπουργείου να ελέγξει πλήρως την επιλογή διευθυντών.
Δεν τους έφτανε ο τρόπος μοριοδότησης που προβλέπεται από τον αντιδραστικό νόμο 3848/2010, δεν τους έφτανε η διαδικασία της συνέντευξης που έτσι ή αλλιώς μπορεί να ελεγχθεί αφού τα πέντε από τα επτά μέλη των συμβουλίων επιλογής είναι διορισμένα από αυτήν, δεν τους έφτανε η βροχή ερμηνευτικών – φωτογραφικών εγκυκλίων που έρχονταν ακόμα και μετά το τέλος της μοριοδότησης και των συνεντεύξεων με σκοπό να βολευτούν ειδικές κατηγορίες εκλεκτών υποψηφίων τους, δεν τους έφτανε η προδήλως παράνομη ενέργειά τους να επιλεγούν οι σχολικοί σύμβουλοι τελικά μετά την επιλογή των διευθυντών σχολείων, τώρα την ύστατη στιγμή για κάποια ΠΥΣΠΕ ή κατόπιν εορτής για άλλα, προχωρά σε αυτή την πρωτοφανή ενέργεια.
Είναι φανερό ότι το λεγόμενο «νέο σχολείο» απαιτεί για την κυβέρνηση στρατό πραιτοριανών να το διοικεί. Κι αυτό γιατί μιλάμε για το σχολείο της παραβίασης του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας, για το σχολείο της καταπάτησης των ενιαίων μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, για το σχολείο  της παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, το σχολείο των προγραμμάτων και όχι του προγράμματος, το σχολείο της αξιολόγησης – χειραγώγησης. Αυτό προσπαθεί να πετύχει η κυβέρνηση με τις συνεχείς παρεμβάσεις της στη διαδικασία επιλογής διευθυντών. Κλείνοντας το μάτι στους υποψήφιους σχολικούς συμβούλους που τους θεωρεί βασικό γρανάζι προώθησης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της.
Καταγγέλλουμε όλη αυτή την πρωτοφανή διαδικασία παρεμβάσεων από μεριάς της κυβέρνησης στην επιλογή διευθυντών σχολείων, δηλώνουμε ότι δεν  θα νομιμοποιήσουμε την όλη διάτρητη διαδικασία, δεν αποδεχόμαστε καμιά παράταση αιτήσεων, ούτε αλλαγής από κάποιους των προτιμήσεων τους. Καλούμε τη ΔΟΕ να καταγγείλει την όλη διαδικασία, τους συλλόγους Π.Ε. να προχωρήσουν σε παρόμοιες καταγγελίες  και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με κάθε μέσο να προασπιζόμαστε τη διαφάνεια και την ισονομία.

Οι αιρετοί εκπρόσωποι της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασηςστα ΑΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΠΕ
Γαλάνης Γιώργος ΑΠΥΣΠΕ Αττικής
Βαϊνάς Παντελής ΠΥΣΠΕ Γ Αθήνας
Καβακλής Λουκάς ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου