Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2011

Στα βήματα του Καλαμπόκα ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ  ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ  ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ
Η απόφαση που πήρε εχθές, 2/10, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ) για την καταδίκη των μαθητικών καταλήψεων αποτελεί άλλη μια μαύρη σελίδα στη ζωή του σωματείου τα τελευταία χρόνια (δες και απόφαση υπέρ της αυτοαξιολόγησης).
Οι παροτρύνσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε να αποκτήσουν οι καθηγητές ρόλο καταδότη και χωροφύλακα βρήκαν τον καλύτερο αποδέκτη- και μάλιστα θεσμικό- στην πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου. Σε μια περίοδο που η κοινωνία βράζει εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας, το ΔΣ της ΕΛΜΕ- που δεν έχει βγάλει έως σήμερα ούτε μία σοβαρή ανακοίνωση εναντίον της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης και που αφαιρεί τις «κακές» λέξεις «ΠΑΣΟΚ», «ΕΕ», «ΔΝΤ» από τις ανακοινώσεις της- διάλεξε να στοχοποιήσει τους αγώνες των μαθητών μας!
Για άλλη μια φορά η μαύρη πλειοψηφία του ΔΣ συντάχθηκε πλήρως με την κυβέρνηση και τα όργανά της (εισαγγελείς, αστυνομία, ΜΜΕ, «οργισμένους γονείς» κ.λπ.) σε ρόλο παιδονόμου για να τρομοκρατήσει και να πνίξει την δίκαια οργή της μαθητικής νεολαίας εναντία στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, ενάντια στην φτωχοποίηση των οικογενειών τους, ενάντια στη διάλυση κάθε δημόσιας πρόνοιας. Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία του ΔΣ ξέχασε πως είναι σ’ αυτή τη θέση για να υπερασπίζεται από το ίδιο μετερίζι με τους μαθητές και τους γονείς τους τη δημόσια παιδεία και συμπεριφέρθηκε ως στέλεχος της διοίκησης.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη μεθόδευση ώστε να οριστεί η συνεδρίαση του ΔΣ ημέρα Κυριακή (γεγονός σπάνιο στα πρόσφατα χρονικά του ΔΣ) προκειμένου να «προλάβουν» το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα το πρωί. Παράλληλα διαμόρφωσαν το απαράδεκτο κείμενο σε χρόνο ρεκόρ, το ίδιο βράδυ, κάτι αδιανόητο εάν επρόκειτο για οποιαδήποτε άλλη ανακοίνωση.
Οι τέσσερεις καρεκλοκένταυροι της πλειοψηφίας του ΔΣ δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των συναδέλφων και ντροπιάζουν το σωματείο! Η ΕΛΜΕ Λέσβου, το σωματείο των χιλίων εκπαιδευτικών, δεν θα συμπράξει με τους σημερινούς τραμπούκους-Καλαμπόκες που έχει στην «ηγεσία» της. Φωτεινό παράδειγμα για εμάς θα είναι πάντα η θυσία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα που χάθηκε στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαθητών του.
Οφείλουμε να στηρίξουμε τους αγώνες της νέας γενιάς καθώς μέσα από αυτούς οι μαθητές μας γίνονται υπεύθυνοι και δημοκρατικοί ενεργοί πολίτες, με ελεύθερο φρόνημα και συλλογική στάση· οφείλουμε να μην επιτρέψουμε την καταδίκη της νέας γενιάς στο εκπαιδευτικό σύστημα μιας κοινωνίας που βουλιάζει· οφείλουμε να παλέψουμε για μια εκπαίδευση που θα αντιστοιχεί σε μια κοινωνία που παλεύει να βγει από τη φτώχεια, την καταπίεση και το πνευματικό σκοτάδι.
Καλούμε τους μαθητές μας να περιφρουρήσουν τις καταλήψεις τους από πιθανές προβοκάτσιες και τους συναδέλφους να συμπαρασταθούν στους μαθητές τους, με σεβασμό στην αυτονομία των κινητοποιήσεών τους. Απαιτούμε να μην γίνει καμία παρέμβαση από την αστυνομία ή από εισαγγελείς στις καταλήψεις. Συμπορευόμαστε μαζί με τους μαθητές μας, τους γονείς τους και όλους τους εργαζόμενους στην πάλη για την ανατροπή της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ.
Μυτιλήνη 3-10-2011
Μπάλλας Ανδρέας, Αγωνιστική Παρέμβαση
Τσιρεπλής Τάκης, Αγωνιστική Παρέμβαση
Περδικούρη Μαρία, Αυτόνομη Πρωτοβουλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου