Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου στις 11 Οκτώβρη


Στη συνεδρίαση του Δ.Σ.  παρουσιάσθηκε η πρωτοβουλία εκπαιδευτικών και λογίων της Λέσβου ώστε να τιμηθούν δυο μεγάλοι παιδαγωγοί, ο Μίλτος Κουντουράς και ο Ευάγγελος Παπανούτσος . Την πρωτοβουλία παρουσίασαν ο συνταξιούχος συνάδελφος Σάκης Παπαδημητρίου (τέως σύμβουλος Ειδικής Αγωγής) και ο συνάδελφος Αριστείδης Καλάργαλης. Οι συνάδελφοι ζήτησαν την αρωγή του συλλόγου για την δημιουργία μνημείου των δυο παιδαγωγών (ο πρώτος Λέσβιος στην καταγωγή, ο δεύτερος και για την δράση του στο εδώ διδασκαλείο). Ομόφωνα το ΔΣ αποφάσισε ότι ο Σύλλογος θα σταθεί με κάθε μέσο αρωγός στην προσπάθεια. Από μας και την ΕΣΑΚ εκφράσθηκε η επιφύλαξη στην περίπτωση που στη δημιουργία του μνημείου εμπλακεί το ΕΣΠΑ. Και από τις δυο παρατάξεις η επιφύλαξη στηρίχθηκε στην αντίφαση ανάμεσα στη ριζοσπαστική θεώρηση της εκπαίδευσης ιδιαίτερα από τον Μίλτο Κουντουρά και στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που η ΕΕ εφαρμόζει.
Δεύτερο θέμα ήταν η προετοιμασία της απεργίας της 19ης Οκτώβρη. Αποφασίσθηκε τα μέλη του ΔΣ να περιοδεύσουν σε όσο το δυνατό περισσότερα σχολεία για την επιτυχία της απεργίας.
Τρίτο θέμα ήταν τα διογκούμενα προβλήματα στέγης των νηπιαγωγείων της πόλης της Μυτιλήνης. Αποφασίσθηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον κ. Φραγκόπουλο πρόεδρο της ενιαίας σχολικής επιτροπής Δήμου Λέσβου για να του τεθεί για άλλη μια φορά το στεγαστικό ζήτημα. Η πρόταση μας για παράσταση στο Δήμαρχο για το θέμα ενσωματώθηκε σε μια συνολική απόφαση για δράσεις με αυτό το θέμα (ΜΜΕ, γονείς κτλ).
Ακολούθησε ενημέρωση των αιρετών του ΠΥΣΠΕ για το ζήτημα που προέκυψε με την τοποθέτηση των συναδέλφων που κρίθηκαν υπεράριθμου. Το ΔΣ επιφυλάχθηκε να συζητήσει το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του αφού μελετηθεί και το σχετικό υλικό (νομοθετικό πλαίσιο κλπ).
Ως ριζοσπαστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θέσαμε το θέμα των αλχημειών του υπεύθυνου της ΔΟΕ στην ενημέρωση σχετικά με το ενιαίο μισθολόγιο και τις απώλειες στους μισθούς μας (σχετικό 1 και σχετικό 2)ενώ ζητήσαμε το ΔΣ να συζητήσει το νέο αναλυτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Τρυγωνα. Αποφασίσθηκε να κληθούν οι σύμβουλοι στο ΔΣ για να ενημερώσουν τα μέλη του. Στην σχετική μου τοποθέτηση εξέφρασα τα μεγάλα επιστημονικά, παιδαγωγικά και πολιτικά ερωτήματα που προκάλεσε η σχετική ενημέρωση που έκανε στο 1ο Δημοτικό η σχολική σύμβουλος. Αναλυτικά όμως για το θέμα θα υπάρξει συνολικότερη τοποθέτησή μας.
Η συγκρότηση του προεδρείου ούτε αυτή τη φορά κατέστη δυνατή (για το θέμα δες σχετική ανακοίνωσή μας) ενώ για το τι έγινε στην πρώτη προσπάθεια συγκρότησης προεδρείου ΕΔΩ

Αριστείδης Σγατζός
Εκλεγμένος εκπρόσωπος της
ριζοσπαστικής ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
στο ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ Λέσβου "Μίλτος Κουντουράς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου