Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Το νέο φτωχολόγιο...

Μια πρώτη ματιά στο ΕΚΤΡΩΜΑ
του ΝΕΟΥ (μεσαιωνικής έμπνευσης)
ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟΥ
και των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Οι αριθμοί στο νέο μισθολόγιο είναι συγκλονιστικά τραγικοί! Θα παίρνουμε εξωφρενικά μικρούς μισθούς κι αυτούς όχι όλοι κι αφού έχουμε λιώσει με την αξιολόγηση. Για τους νεοεισερχόμενους και γι αυτούς που είναι στην πρώτη δεκαετία τα πράγματα είναι αδιανόητα!!! Για τους άλλους είναι τραγικά και θα γίνουν αδιανόητα σε ένα δυο χρόνια. Από τη στιγμή που θα υπάρξει εκπαιδευτικός που θα δουλεύει δίπλα μας με 660 ευρώ (σήμερα), όλοι προς τα εκεί θα πάμε σε δυο χρόνια!!!

Μια πρώτη εκτίμηση με τις εξής προϋποθέσεις: α) οι βασικοί μισθοί έχουν κρατήσεις συνολικά 26,22% [4% ΜΤΠΥ + 3% ΤΕΑΔΥ + 5% ΤΠΔΥ + 2,55% Υγειονομική περίθαλψη + 6,67% Σύνταξη + 2% υπέρ ανέργων] β) υπολογισμός φόρου, μετά και τη νέα καταβαράθρωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, περίπου 150 ευρώ

ΣΤ βαθμός (ως 3 χρόνια) βασικός μεικτός 1092 καθαρά 660 περίπου
Ε βαθμός (ως 9 χρόνια) βασικός μεικτός 1201 καθαρά 740 περίπου
Δ βαθμός (ως 15 χρόνια) βασικός μεικτός 1381 καθαρά 870 περίπου
Γ βαθμός (ως 23 χρόνια) βασικός μεικτός 1588 καθαρά 1020 περίπου
Β βαθμός (πάνω από 23 χρόνια) βασικός μεικτός 1905 καθαρά 1250 περίπου

Κι αυτά για όσους υπηρετούν ήδη. Γιατί όσοι θα μπουν τώρα, και για όσους είναι κάτω των 20 χρόνων υπηρεσία η εξέλιξη δεν είναι για όλους…
π.χ. από τους 10 υπαλλήλους
προωθούνται στο βαθμό Ε (αν αποδώσουν οι δεήσεις στον κύριο αξιολογητή κλπ.) και οι 10 εκπαιδευτικοί (100%)
μετά προωθούνται στο βαθμό Δ (αν αποδώσουν κ.λπ. κ.λπ.) οι 9 εκπαιδευτικοί (90%)
μετά προωθούνται στο βαθμό Γ (αν αποδώσει το γλύψιμο κ.λπ.) οι 7 εκπαιδευτικοί (80% του 90%)
μετά προωθούνται στο βαθμό Β (αν αποδώσει δεν ξέρω τι κ.λπ.κ.λπ.) οι 4 εκπαιδευτικοί (60% του 80% του….)
Δηλαδή από τους 10 μετά από 23 χρόνια υπηρεσίας θα πάρουν αμοιβές που αντιστοιχούν στο βαθμό Β μόνο οι 4!
Το μόνο καθαρό επίδομα είναι το οικογενειακό που δίνεται πια μόνο σε όσους έχουν ένα παιδί (50 ευρώ) και πάνω (καταργείται του γάμου). Υπάρχει και ένα επίδομα 150 ευρώ που θα το δώσει (αν το δώσει και σε όσους το δώσει) σε συνεννόηση με τα υπουργεία…

Για να πάρεις δε επόμενο βαθμό, ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ! Σε περίπτωση που το υπηρεσιακό συμβούλιο κρίνει τον υπάλληλο μη ικανό να μονιμοποιηθεί ή να συνεχίσει την απασχόλησή του τότε ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ!!! Εντυπωσιακές εκφράσεις: Το υπηρεσιακό συμβούλιο αξιολογεί και τη συμπεριφορά του υπαλλήλου!

Εισάγονται όμως δυο νέα επίδοματα, το Κίνητρο Επίτευξης Στόχων (ΚΕΣ) και το Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων (ΚΕΔΣ).
Το ΚΕΣ καταβάλεται αν η υπηρεσία που δουλεύεις έχει πιάσει το 80% των στόχων που έχουν τεθεί από το σύστημα αξιολόγησης. Τώρα αρχίζει ο λαβύρινθος. Το ΚΕΣ δίνεται μια φορά το χρόνο και δεν μπορεί να είναι πάνω από το 3% του ετήσιου μισθολογικού κόστους (υποθέτω του συνόλου της υπηρεσίας). Αν ο υπάλληλος πιάσει μέχρι 90% των στόχων τότε μπορεί να παρει ΩΣ 10% του ετήσιου βασικού. Αν πιάσει πάνω από 90% τότε μπορεί να πάρει ΩΣ 25% του ετήσιου βασικού.
Μιλάμε για μεγάλη απάτη! Αφήνοντας στην άκρη τα αξιολογικά που καταλαβαίνουμε όλοι την τρομαχτική λογική που φέρνει αλλά και οικονομικά, είναι απίστευτη απάτη γι' αυτό βάζει το ΩΣ (για να καλύψουν τα νώτα τους). Ένας εκπαιδευτικός που παίρνει 800 ευρώ μισθό θα μπορούσε να ελπίζει ότι θα πάρει άλλα 960 ευρώ το χρόνο (το 10% δηλαδή) από το Κ.Ε.Σ.; Αμ, δε!!! Γιατί, θυμίζουμε το ΚΕΣ δεν πρέπει να ξεπερνάει το 3% των ετήσιων μισθολογικών δαπανών της υπηρεσίας. Άρα για να πάρει κάποιος το 10% πρέπει οι άλλοι υπάλληλοι που δουλεύουν μαζί του να μην έχουν πιάσει τον επιθυμητό στόχο (έτσι η δαπάνη δε θα ξεπερνά το 3%). Αλλά αν δεν έχει πιάσει η υπηρεσία τον επιθυμητό στόχο του 80% τότε δεν παίρνει ΚΕΣ. Δηλαδή τόμπολα. Μπορεί να ’σου βγει η γλώσσα για να πάρεις τελικά 30 ευρώ το μήνα ακόμα…
Τώρα για όσους ανήκουν σε υπηρεσίες που έχουν σχέση με τους στόχους (ξέρετε σε ποιους κλείνει το μάτι), αυτοί παίρνουν Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων που είναι 15% των μηνιαίων αποδοχών και για 7% της μισθολογικής δαπάνης. Δηλαδή αυτοί αν μας βγάλουν το λάδι, μαζέψουν φόρους κ.λπ. μπορεί να πάρουν και 100 ευρώ επίδομα το μήνα!!!!

Σε ότι αφορά τέλος την εφεδρεία-απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ-ΑΜΕΣΑ(με την εξαίρεση των εκπαιδευτικών που έχουν περίοδο χάριτος μέχρι το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς) και ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙΣ όσοι μέχρι τις 31-12-2013 έχουν 35 χρόνια υπηρεσίας και συμπληρωμένο το 55ο έτος της ηλικίας. Περνούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς με αποδοχές στο 60% των εν υπηρεσία αποδοχών τους!

Μήπως ήρθε η ώρα να φωνάξουμε: Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ!
ΟΛΟΙ στον ΑΓΩΝΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου