Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Τι έγινε στο ΔΣ του συλλόγου στις 16 Ιούνη 2011

Συνεδρίασε την Πέμπτη 16 Ιούνη το ΔΣ του Συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ με θέμα τη συγκρότησή του σε σώμα ενώ τέθηκε σε συζήτηση θέμα που αφορά την αυταρχική συμπεριφορά της προϊσταμένης της Διεύθυνσης κ. Τσολερίδου. Η τελική απόφαση για το δεύτερο θέμα θα ληφθεί σήμερα*. Για το θέμα της συγκρότησης σε σώμα η ΔΑΚΕ ζήτησε τη θέση του προέδρου με το αιτιολογικό ότι είναι πρώτη δύναμη ενώ για τις άλλες θέσεις πρόετεινε να διαλέξουν οι παρατάξεις κατά σειρά αποτελέσματος στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του συλλόγου. Η ΠΑΣΚΕ θεωρεί ότι οι τρεις δυνάμεις με 2 έδρες (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΕΣΑΚ) είναι ισοδύναμες και πρότεινε ανά 8 μηνο αλλαγή στη θέση του προέδρου και των άλλων θέσεων του ΔΣ (8 μήνες πρόεδρος ΠΑΣΚΕ, 8 ΔΑΚΕ και 8 ΕΣΑΚ). Η ΕΣΑΚ τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει σε αυτό το ΔΣ κοινό πλαίσιο και πρότεινε οι θέσεις να κατανεμηθούν με βάση τη δύναμη των παρατάξεων ως εξής: ΔΑΚΕ πρόεδρος, ΠΑΣΚΕ γραμματέας, ΕΣΑΚ αντιπρόεδρος και η ριζοσπαστική Παρέμβαση να διαλέξει τη θέση του ταμία ή του ειδικού γραμματέα.
Εμείς ριζοσπαστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καταθέσαμε συνολικό πλαίσιο για τη συγκρότηση του ΔΣ που βασίζεται στη γενική πρόταση που καταθέτουν σε λίγες μέρες οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ στο συνέδριο της ΔΟΕ και αναφερόμενοι ειδικά για το σύλλογό μας τονίσαμε:

"Μπορούμε όμως σήμερα να αντιδράσουμε αποτελεσματικά με το υπάρχον συνδικαλιστικό κίνημα; Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ όχι μόνο δεν επαρκούν αλλά και δεν θέλουν να οργανώσουν τους αγώνες. Ούτε φυσικά και η ΔΟΕ… Ο σύλλογος μας στη Λέσβο με ευθύνη όλων των παρατάξεων που συμμετείχαν στο ΔΣ την προηγούμενη διετία διανύει περίοδο χειμερίας νάρκης ενώ με ευθύνη της ηγεσίας του στάθηκε έως και εχθρικά στα συμφέροντα των μαθητών, των γονιών και των συναδέλφων. Το σκηνικό αυτό πρέπει να ανατραπεί. Πρέπει  να πάνε σπίτια τους όσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αντί να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των συναδέλφων δίνουν χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση και στην εκπαιδευτική διοίκηση, όσοι χτίζουν υπηρεσιακές και πολιτικές καριέρες στην πλάτη των εκπαιδευτικών! Μπορεί φυσικά οι συσχετισμοί στο παρόν ΔΣ να μην το επιτρέπουν θα κάνουμε όμως ότι περνά από το χέρι μας για να επιτευχθεί. Αρνούμαστε την ψήφο μας στο ΔΣ σε όλους όσους έφεραν το σύλλογο μας στην σημερινή μιζέρια ο εκπρόσωπος μας στο ΔΣ θα παραμείνει απλό μέλος του, φωνή και μάτια και αυτιά όμως για όλους τους συναδέλφους στο νησί. Ελπίζουμε να βάλουμε έτσι πλάτη ώστε οι ίδιοι οι συνάδελφοι να επιβάλουν ένα Σύλλογο πρωτοπόρο στους αγώνες, ανοιχτό, συμμετοχικό με διαφανείς διαδικασίες, αλληλέγγυο σε κάθε συνάδελφο –σα, δημιουργικό που θα μπορεί να εμπνέει και να κινητοποιεί κάθε εκπαιδευτικό που εργάζεται στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία  του τόπου μας, που θα συντονίζει τη δράση του με κάθε άλλο πρωτοβάθμιο σωματείο που αγωνίζεται."

Mε τη διαπίστωση της αδυναμίας να συγκροτηθεί προεδρείο του ΔΣ έληξε η συνεδρίασή του.



*17/06/2011

Το ΔΣ κατέληξε σε κείμενο καταγγελίας της συμπεριφοράς της κ. Τσολερίδου. Ως ριζοσπαστική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ψηφίσαμε το κείμενο που κατέθεσε η ΕΣΑΚ θεωρώντας ότι εντάσσει την συμπεριφορά της στο συνολικότερο πλαίσιο αυταρχισμού που εκπορεύεται από το Υπουργείο και την κυβέρνηση. Τελικά "πέρασε" το κείμενο που κατέθεσε η ΔΑΚΕ το οποίο υπερψήφισε και Η ΠΑΣΚΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου