Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Θα μας βρουν μπροστά τους.





 
Η κυβέρνηση καταθέτει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα – λαιμητόμο.

Όλοι-όλες στους δρόμους τις πλατείες και στην παλλαϊκή απεργιακή διαδήλωση στις 15 Ιούνη
Συγκέντρωση 11 κεντρικά Λύκεια  
Με τον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων
Την ώρα που η κυβέρνηση εκβιάζει, την ώρα τα κοράκια των ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους με στόχο να σκύψουν το κεφάλι και να καταπιούν την επόμενη θανατηφόρα δόση του μεσοπρόθεσμου.
Την ώρα που αντί για συναίνεση κυβέρνηση - ΕΕ – ΔΝΤ βλέπουν την ογκούμενη λαϊκή οργή και αμέσως σπεύδουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να ανακοινώσουν ότι εξασφαλίζεται η 5η δόση.
Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου πλημμυρίζουν την πλατεία Συντάγματος και τις πλατείες όλης της χώρας, την ώρα που η κυβέρνηση νιώθει καυτή την οργή του λαού να ξεσπά σε κάθε εμφάνιση στελέχους και βουλευτή της,
Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία υπονομεύει τις αγωνιστικές διαθέσεις και τις πραγματικές δυνατότητες αγωνιστικού συντονισμού και ανατροπής.
Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, αντί να κηρύξει απεργιακή κλιμάκωση, για να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο, περιορίζεται στο ίδιο δοκιμασμένο σκηνικό της μιας 24ωρης. Και επειδή η λαϊκή οργή στις πλατείες υποχρέωσε την κυβέρνηση να καθυστερήσει την ψήφιση του με την ελπίδα να εκτονωθεί το κίνημα, στην κοινή συνεδρίαση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ο Παναγόπουλος, κάνει λόγο για «να κρατήσουμε δυνάμεις» και συζητάει το πολύ άλλη μία 24ωρη την μέρα ψήφισης!!! Στην πραγματικότητα δίνει αποφασιστικό χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση και στηρίζει με ράθυμα «αγωνιστικό» τρόπο την εκτόνωση των αντιδράσεων, την απογοήτευση των εργαζόμενων και τη διευκόλυνση του περάσματος της κυβερνητικής πολιτικής.
Όχι στην ανοιχτή απεργοσπασία των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ στη ΔΟΕ
Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ, με ακόμα πιο απροκάλυπτο τρόπο πριονίζει την όποια δυνατότητα, ακόμα και αυτή η 15η Ιούνη, να γίνει ένα μεγάλο γεγονός για όλο το εργατικό κίνημα, παρέχοντας τις καλύτερες υπηρεσίες στην κυβέρνηση!
Στη συνεδρίαση στις 8/6/2011, η ΠΑΣΚ ζήτησε να καλέσουν σε εξαίρεση της πρωτοβάθμιας από την απεργία στις 15 Ιούνη και η ΔΑΚΕ πρότεινε να τη μετατρέψουν σε 3ωρη στάση εργασίας!!! Τελικά αποφάσισαν μαζί, παρά την κάθετη αντίδραση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και της ΕΣΑΚ, την κήρυξη τρίωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας, με τη δικαιολογία ότι εκείνη την ημέρα δίνονται οι τίτλοι σπουδών, λες και δε μπορούσαν να δοθούν την προηγούμενη ή την επόμενη! Μάλιστα ζήτησαν, για το λόγο αυτό, την άδεια από την ΑΔΕΔΥ να εξαιρεθεί η Α/βάθμια εκπαίδευση από την απεργία!!!
Είναι αθλιότητα!
Πρόκειται για καθαρή απεργοσπασία. Βγάζουν με αυτό τον τρόπο έξω από την απεργία μία από τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ.
Είναι οι ίδιοι,  που, την ώρα που το υπουργείο Παιδείας κόβει τη 2η ξένη γλώσσα και το ολοήμερο, την ώρα που καταργούνται εκατοντάδες θέσεις εργασίας και προετοιμάζονται απολύσεις ακόμα και για μόνιμους εκπαιδευτικούς, αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα και  κάνουν ημερίδες αναψυχής στην Κατερίνη για να νομιμοποιήσουν τα «800 αναμορφωμένα σχολεία της αγοράς» και να στηρίξουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου. 
Tην Τετάρτη 15 Ιούνη υπάρχει απεργία ούτως ή άλλως,
αφού την έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ !
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργία και τις συγκεντρώσεις, γυρίζοντας την πλάτη τους στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ. Να γυρίσουμε τη πλάτη στα στηρίγματα της κυβέρνησης, στα στηρίγματα του μνημόνιου.
Η μάχη για να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και να φύγει τώρα αυτή η κυβέρνηση και όποια άλλη κινηθεί στην ίδια πολιτική είναι καθοριστική.
Ξέρουμε ότι τα μέτρα αυτά είναι σκληρότερα από το 1ο Μνημόνιο και θα καρατομήσουν τα εργατικά δικαιώματα. Το εργατικό κίνημα πρέπει να βάλει τώρα στόχο του την ανατροπή όλων των μέτρων μαζί και αυτών που μας τα έφεραν, τα εφαρμόζουν και τα στηρίζουν (κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – Μπακογιάννη).
Σήμερα, με την αποφασιστικότητα που δίνει σε όλους μας η μαζική παρουσία του λαού στις πλατείες, είναι ώρα για απεργιακή κλιμάκωση, που θα ενισχύσει και θα τροφοδοτήσει την κοινωνική έκρηξη.
Χρειάζεται άμεσα η προβολή των αναγκών και δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας, η διαμόρφωση ενός αποφασιστικού σχεδίου καταλήψεων εργασιακών χώρων, δημόσιων οργανισμών που οδηγούνται σε ξεπούλημα ώστε να περάσουν στην ευθύνη των εργαζομένων για να αποτραπούν οι ιδιωτικοποιήσεις.
Χρειάζεται άμεσα να σχεδιάσουμε την αναμέτρηση στη βουλή τις ημέρες της ψήφισης, καλώντας σε αποκλεισμό της απαγορεύοντας στα βουλευτικά λαμόγια της εξουσίας να μπουν και να ψηφίσουν.

Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες και τους δρόμους, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι τι χρέος δεν είναι δικό μας. Δε θα το πληρώσουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου