Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ήττα του κυβερνητικού συνδικαλισμού!

Τα αποτελέσματα των εκλογών για το ΔΣ του συλλόγου εκπαιδευτικών Λέσβου και για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας αποτυπώνουν ξεκάθαρα τα παρακάτω:

1. Την ήττα του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η δίδυμη πτώση της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ που εκπροσώπησαν τα τελευταία χρόνια τον συνδικαλισμό των μηχανισμών της διοίκησης, τον συνδικαλισμό της συναλλαγής με τις κυβερνήσεις, τον συνδικαλισμό της απαξίωσης των συλλογικών διαδικασιών, τον συνδικαλισμό των διαδρόμων και της υποταγής. Η ήττα τους είναι ήττα της συνδικαλιστικής πρακτικής που αρνείται τη σύγκρουση και μέχρι τώρα δεν έχει σώσει ούτε ένα ευρώ από τις αποδοχές μας, που δεν εμπόδισε ούτε μια αντιδραστική αλλαγή στο σχολείο σε βάρος των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών. Αυτό το μήνυμα θα κάνουν μεγάλο λάθος να το αγνοήσουν επιχειρώντας να επαναλάβουν εκ νέου τη λειτουργία του ΔΣ του Συλλόγου σαν παραμάγαζο της Διεύθυνσης.

2. Την άνοδο της εκπαιδευτικής Αριστεράς, και ειδικά της ριζοσπαστικής Παρέμβασης, που εκπροσωπεί την πρόταση της πάλης για την ανατροπή του Μνημονίου και της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ σε παιδεία και κοινωνία. Ενισχύθηκε αποφασιστικά η πρόταση ρήξης με μια πολιτική που υπονομεύει το μέλλον της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας και της νεολαίας, για να εμποδιστεί μια κυβέρνηση που ο πολιτικός της χρόνος έληξε να μας βυθίσει σε ένα μεσαίωνα χωρίς επιστροφή.

Η ριζοσπαστική Παρέμβαση ευχαριστεί θερμά τους συναδέλφους που στήριξαν το ψηφοδέλτιο και κυρίως την συνολική πρότασή της για το σύλλογο καθώς και την πρόταση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ – ΚΙΝΗΣΕΩΝ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ για την πορεία της Ομοσπονδίας και του κλάδου. Δεσμεύεται ώστε η εκπροσώπηση στο ΔΣ του συλλόγου να γίνει η φωνή της αγωνίας του κλάδου για το σχολείο και τον εκπαιδευτικό αλλά και της απαίτησης ο λόγος να περάσει στους συναδέλφους μέσα κάθε είδους συλλογικές διαδικασίες.. Για να γίνει το σωματείο μας ζωντανή έκφραση του κλάδου, δρόμος συμμετοχής στους κοινωνικούς αγώνες που έχει ανάγκη η εποχή μας και τα δικαιώματα που πρέπει να ανακτηθούν.

Αυτή τη λογική θα μεταφέρει η ριζοσπαστική Παρέμβαση και στο συνέδριο της ΔΟΕ ενώνοντας τη φωνή της με τα άλλα σχήματα που συμμετέχουν στις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου