Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

μέχρι τη νίκη....


Οι  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε. χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργαζόμενους και τη νεολαία που συμμετείχαν στις 15/6, στις μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Οι τεράστιες σε όγκο και παλμό διαδηλώσεις έδειξαν περίτρανα ότι η κυβέρνηση δε νομιμοποιείται να συνεχίσει τη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ και δεν έχει καμιά δυνατότητα και δικαίωμα να ψηφίσει το νέο μνημόνιο -  μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, λαιμητόμο των δικαιωμάτων μας.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες που συγκεντρωθήκαμε στην πλατεία Συντάγματος βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα κυβερνητικό σχέδιο διάλυσης της διαδήλωσης, εκκαθάρισης της πλατείας και τρομοκράτησης του λαού για να σταματήσει να κατεβαίνει στους δρόμους και τις πλατείες.
Σκηνές τρομοκρατίας χουντικής έμπνευσης, με ξύλο, χημικά, συλλήψεις, ξετυλίχτηκαν ακόμη και μπροστά στα γραφεία της ΔΟΕ και τους γύρω δρόμους, όπου κατέφυγαν διαδηλωτές κυνηγημένοι από τη μανία των ΜΑΤ.
  • Θεωρούμε ότι η κατάληψη του κέντρου της Αθήνας από αστυνομικές δυνάμεις και το όργιο βίας και καταστολής που εκδηλώθηκε απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία που διεκδικούσαν με αποφασιστικότητα την παραμονή τους στο Σύνταγμα, αποτελεί κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας.
  • Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τις δυνάμεις καταστολής από την πλατεία Συντάγματος και το κέντρο της Αθήνας, όπου ζει και αναπνέει η δημοκρατία των αγωνιζόμενων.
Σ΄ αυτή την κατεύθυνση καλούμε:
·         Τα συνδικάτα σε κοινή δράση για την υπεράσπιση και την κατοχύρωση των κοινωνικών, πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού.
  • Τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία και το λαό στις πλατείες της χώρας για να  συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
  • Τα σωματεία και τα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να προχωρήσουν ΤΩΡΑ σε νέα πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση.


Ο αγώνας για την ανατροπή των μνημονίων, της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ
και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής, συνεχίζεται.
Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου