Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Για τις "εφόδους" των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης!

Σχετικά με την παρουσία των «Ιαβέρηδων»   του Σώματος  Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης  στα σχολεία. Για το ωράριο των  εκπαιδευτικών.
 
Συνάδελφοι-σες .
 
Τις τελευταίες μέρες  κυκλοφορούν φήμες που προέρχονται από δήθεν ανώνυμες «διαρροές» οι οποίες σχετίζονται με αιφνιδιαστικές επισκέψεις ελεγκτών του Σώματος  Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης  σε  σχολεία και υπηρεσίες σε όλη τη χώρα
 Την προηγούμενη βδομάδα ανάλογες (αβάσιμες) πληροφορίες διακινούνταν σε όλη τη Βορειοδυτική Ελλάδα και πρόσφατα σε σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης, σπέρνοντας την ανησυχία και τον φόβο στους συναδέλφους από χθες και στη Λέσβο  ενώ κάτω από το βάρος αυτών των πληροφοριών κάποια στελέχη της  διοίκησης και διευθυντές-τριες σχολικών μονάδων  αντιδρούν σπασμωδικά θέτοντας ανύπαρκτα   ζητήματα για το ωράριο των συναδέλφων, τους οποίους  καλούν αιφνιδιαστικά και παράνομα  στα σχολεία εκτός ωραρίου, προκαλώντας πανικό που επηρεάζει την ομαλή λειτουργία τους.
Καλούμε το ΔΣ τοιυ Συλλόγου μας σε άμεση παρέμβαση για το θέμα αυτό.Θυμίζουμε ακόμη  πως σύμφωνα με τον νόμο  και με την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της Δ.Ο.Ε. κ. Δραγασάκη : «Το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών είναι κατ΄ ανώτατο 30 ώρες. Με τη λήξη του διδακτικού ωραρίου ο εκπαιδευτικός μπορεί να αποχωρήσει, εκτός αν του έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο (όχι όμως διδακτικό) (άρθρο 13 παρ.8 του νόμου 1566/1985π.χ. συμμετοχή σε γιορταστικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημέρωση των γονέων, κλπ τήρηση βιβλίων του Σχολείου, εκτέλεση διοικητικών εργασιών), ή υπάρχει συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων. Κάθε άλλη απασχόληση είναι παράνομη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου