Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ Παλλεσβιακό Συλλαλητήριο για την εκπαίδευση



Τετάρτη 24 Απριλίου στην Πλατεία Σαπφούς


Σε μια μαζική σύσκεψη σωματείων – συνδικαλιστικών οργανώσεων- συλλόγων γονέων που κάλεσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Μίλτος Κουντουράς, αποφασίσθηκε ο διοργάνωση παλλεσβιακού συλλαλητηρίου για την υπεράσπιση των σχολειών μας, της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και του δικαιώματος μας να ζούμε σε αυτό τον τόπο. Κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι ο αγώνας είναι η μοναδική απάντηση στον κοινωνικό οδοστρωτήρα που εφαρμόζεται.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες
Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βρεθούν στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα, όχι μόνο γιατί θίγονται τα εργασιακά τους δικαιώματα, καταργούνται οι θέσεις εργασίας του και κινδυνεύουν αύριο με μετακινήσεις ή ακόμη και με απολύσεις αλλά γιατί ιστορικά ο κόσμος της εκπαίδευσης αποτέλεσε από τα πιο δυναμικά κομμάτια των αγώνων του λαού μας και των εργαζομένων. Το ψωμί – παιδεία – ελευθερία πρέπει να αντηχήσει ξανά σε κάθε γωνιά του τόπου μας. Με πρώτο βήμα την Τετάρτη να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα στην τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού και τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς παρατρεχάμενούς τους καθώς  και τα αφεντικά  τους κεφαλαιοκράτες, ότι δεν θα επιτρέψουμε η χώρα να γίνει μια απέραντη Μανωλάδα, όπου θα δουλεύουμε για ψίχουλα κι όταν γυρεύουμε τους μισθούς μας οι δυνάμεις καταστολής και οι φασιστικές συμμορίες θα μας πυροβολούν.
Ο Μίλτος Κουντουράς πριν ένα αιώνα περίπου μας καλούσε να «κλείσουμε τα σχολειά»! Προκλητικά κι εμείς να απαιτήσουμε να «κλείσει» το σχολειό της αμάθειας, της εκμετάλλευσης, της Αγοράς. Για να μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σχολειά της δημιουργίας, της μόρφωσης της απελευθερωτικής παιδείας. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της γενιάς μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου