Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ούτε βήμα πίσω από τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις ανάγκες μας



Συνάδελφοι – συναδέλφισσες
Η αγωνιώδης προσπάθειά της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ  να  υποβαθμίσει την εύλογη ανησυχία των εκπαιδευτικών  για μαζικές καταργήσεις οργανικών  θέσεων μάλλον επιτείνει αυτή την ανησυχία παρά τη διασκεδάζει. Το κύμα των 15.000 απολύσεων με ταυτόχρονες καταργήσεις οργανικών θέσεων, που εξήγγειλε η τρικομματική κυβέρνηση σε συμφωνία με την Τρόικα, και το επικοινωνιακό μπαράζ συκοφάντησης των εκπαιδευτικών που εξαπολύουν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δείχνουν τις προθέσεις της πολιτικής τους. Η αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης, ο σφαγιασμός χιλιάδων οργανικών θέσεων, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις- μεταθέσεις με ταυτόχρονη αύξηση του διδακτικού ωραρίου, το κλείσιμο σχολείων, η ένταση της αδιοριστίας των νέων συναδέλφων και οι 10.000 απολύσεις αναπληρωτών από την επόμενη σχολική χρονιά σκιαγραφούν ένα τοπίο εφιαλτικό που δεν επιτρέπει αυταπάτες και εφησυχασμούς. Το κίνημα των εκπαιδευτικών πρέπει να εντείνει και να κλιμακώσει τις αγωνιστικές του κινητοποιήσεις για να αποτρέψει τις αντιδραστικές και αντιλαϊκές αλλαγές που προωθούνται όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά και στην κοινωνία ολόκληρη. Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να ανατραπούν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να αποκαθηλωθεί η συνδικαλιστική γραφειοκρατία που μετατρέπει ΔΟΕ και σωματεία σε απολογητές των κυβερνητικών επιλογών

Ούτε βήμα πίσω από τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις ανάγκες μας

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων είναι κομβικό επεισόδιο του συνολικού αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και συνολικά της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλοι οι φορείς της εκπαίδευσης,  καθένας και καθεμιά από τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς της σχολικής καθημερινότητας να πάρουμε αυτόν τον αγώνα στα χέρια μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.
- Καμία κατάργηση σχολικής μονάδας-τμήματος-οργανικής θέσης
-Όχι στην αύξηση του ωραρίου και στις υποχρεωτικές μετακινήσεις.
-Διεκδικούμε τη θεσμοθέτηση του ανώτατου αριθμού μαθητών ανά τμήμα στους 20 μαθητές για τις τάξεις Γ’, Δ’, Ε’, Στ’ και στους 15 για τις Α’, Β’ δημοτικού και το νηπιαγωγείο.
-Ενίσχυση των δημόσιων δομών της ειδικής αγωγής. Τμήμα Ένταξης σε κάθε δημοτικό-νηπιαγωγείο.
-12χρονο σχολείο με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βρεθούν στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα ενάντια στα μνημόνια, ενάντια στην συνολική και ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, η φτωχομεσαία αγροτιά και η νεολαί όχι μόνο γιατί θίγονται τα εργασιακά τους δικαιώματα, καταργούνται οι θέσεις εργασίας του και κινδυνεύουν αύριο με μετακινήσεις ή ακόμη και με απολύσεις αλλά γιατί ιστορικά ο κόσμος της εκπαίδευσης αποτέλεσε από τα πιο δυναμικά κομμάτια των αγώνων του λαού μας και των εργαζομένων. Το ψωμί – παιδεία – ελευθερία πρέπει να αντηχήσει ξανά σε κάθε γωνιά του τόπου μας. Πρέπει να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα στην τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού και τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς παρατρεχάμενούς τους καθώς  και τα αφεντικά  τους κεφαλαιοκράτες, ότι δεν θα επιτρέψουμε η χώρα να γίνει μια απέραντη Μανωλάδα, όπου θα δουλεύουμε για ψίχουλα κι όταν γυρεύουμε τους μισθούς μας οι δυνάμεις καταστολής και οι φασιστικές συμμορίες θα μας πυροβολούν.

Ο Μίλτος Κουντουράς πριν ένα αιώνα περίπου μας καλούσε να «κλείσουμε τα σχολειά»! Προκλητικά κι εμείς να απαιτήσουμε να «κλείσει» το σχολειό της αμάθειας, της εκμετάλλευσης, της Αγοράς. Για να μπορέσουμε να ανοίξουμε τα σχολειά της δημιουργίας, της μόρφωσης, της απελευθερωτικής παιδείας. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της γενιάς μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου