Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Για τις αποσπάσεις εξωτερικού


Δήλωση
των εκπροσώπων
των Παρεμβάσεων- Κινήσεων-Συσπειρώσεων
στο Δ.Σ της ΔΟΕ
Καλούση Ακρίτα 6974750410
 Παπασπύρου Νίκο 6975308409
Mail: paremvasisdoe@gmail.com, Ιστοσελίδα:www.paremvasis.gr

18/7/2011

Οι αποσπάσεις εξωτερικού στο «απόσπασμα»
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύει καθημερινά το πόσο είναι πιστά προσηλωμένη στο στόχο της, στόχο και της ίδιας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ,  για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου εφαρμόζοντας την πολιτική των μνημονίων, του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Μετά τις  συγχωνεύσεις- καταργήσεις  σχολείων, τη συνεχή υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση της δημόσιας  εκπαίδευσης και τον καταιγισμό των αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών ρυθμίσεων, μετά από το εκτρωματικό νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ που θέλει να ψηφίσει μέσα στο καλοκαίρι, από ότι φαίνεται μπαίνουν στο στόχαστρο  του Υπουργείου Παιδείας  και οι συνάδελφοι , συναδέλφισσες που εργάζονται σε σχολεία για παιδιά Ελλήνων μεταναστών  όπως και η εκπαίδευση τους, στο εξωτερικό.
Στα πλαίσιο αυτό-και σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας (ΔΙΠΟΔΕ) προσανατολίζονται στην αιφνιδιαστική  μη  ανανέωση για άλλα 2 έτη για τους εκπαιδευτικούς που συμπληρώνουν τριετία.
Αυτή η εξέλιξη, εάν επιβεβαιωθεί,  θα σημάνει ουσιαστικά και το τέλος της εκπαίδευσης για τα παιδιά των Ελλήνων μεταναστών, στο εξωτερικό. Με την τεράστια μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών  που θα εργάζονται σε σχολεία εκτός Ελλάδας στην πράξη καταργείται το δικαίωμα στην μόρφωση των παιδιών  αυτών.
Συγχρόνως η πρόθεση αυτή του Υπουργείου  Παιδείας , που εκδηλώνεται αιφνιδιαστικά, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό και σημαντική οικονομική επιβάρυνση των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα σχολεία αυτά. Πριν ακόμα από τη λήξη του διδακτικού έτους των σχολείων που βρίσκονται στη Γερμανία και αλλού-που τελειώνει  τέλος Ιουλίου – οι εκπαιδευτικοί  θα κληθούν, σύμφωνα με τα σχέδια του Υπουργείου να βρίσκονται στη διάθεση της υπηρεσίας  την 1η Σεπτεμβρίου, χωρίς να προλαβαίνουν να κάνουν ούτε καν  έγκαιρη διακοπή μίσθωσης  στα σπίτια που διαμένουν!
Ο κρατικός-κυβερνητικός-γραφειοκρατικός συνδικαλισμός που ελέγχει την πλειοψηφία του Δ.Σ της Δ.Ο.Ε  παραμένει τιμητής της πολιτικής των μνημονίων, τιμητής της πολιτικής της κυβέρνησης και ουσιαστικά επιδιώκει  να δημιουργεί αυταπάτες και να κρατά τον  κλάδο μας σε αγωνιστική  απραξία  μπροστά στη λαίλαπα των  αντιεκπαιδευτικών  και αντεργατικών ρυθμίσεων.
Οι Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις  εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους συλλόγους εκπαιδευτικών του εξωτερικού που διαμαρτύρονται και για τις συγκεκριμένες  αυτές προθέσεις του υπουργείου Παιδείας και καλούν το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να απαιτήσει άμεσα :
1.Να μη μειωθεί το εκπαιδευτικό δυναμικό προσωπικό στα σχολεία του εξωτερικού.
2. Να ανανεωθούν οι αποσπάσεις, για αυτούς που συμπληρώνουν   τριετία, για άλλα 2 έτη, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.
3. Να μην περάσουν οι αιφνιδιαστικές κινήσεις του Υπουργείου Παιδείας  που καταργούν το δικαίωμα της εκπαίδευσης στα παιδιά των Ελλήνων μεταναστών στα σχολεία του εξωτερικού και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται εκεί.
4. Να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες απόσπασης των εκπαιδευτικών που έδωσαν εξετάσεις και περιμένουν στο σχετικό πίνακα για τα  σχολεία του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου