Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΜΚΟ!!!

Οι Παρεμβάσεις ΔΕ καταγγέλλουν την ενεργοποίηση του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας», σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ μέσω του οποίου Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αναλαμβάνουν να νοικιάζουν εργαζόμενους για 5 μήνες στο Δήμο κι αυτός να τους τοποθετεί στα σχολεία για να καλύψουν την πρόσθετη διδακτική στήριξη.Ενώ έχουν σταματήσει στην ουσία οι διορισμοί στην εκπαίδευση, ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί οδηγούνται βίαια στη συνταξιοδότηση, ενώ με αναλγησία κλείνουν χιλιάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα και οι μαθητές πακετάρονται στα μέτρα του μνημόνιου, η κυβέρνηση με την αρωγή των προθύμων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αλλά και ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ενεργοποιούν σε δήμους (Ν. Ιωνία, Κερατσίνι) τις μεσαιωνικές συμβάσεις ελαστικής εργασίας των 600 ευρώ το μήνα.
Η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης δεν θα περάσει. Πρέπει παντού να δημιουργηθούν εστίες αντίστασης και ανατροπής αυτής της πολιτικής και αυτών που τις εφαρμόζουν.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τις συλλογικότητες που λειτουργούν στην εκπαίδευση και αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης σε συμπαράταξη κι αγώνα. Όλοι αυτοί πρέπει να φύγουν.
Αθήνα 20 Ιουλίου 2011
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις ΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου